Σάββατο 20 Νοεμβρίου 2010

Τραπεζακι με πατινα

 Μια γλυκεια καλησπερα σε ολους στελνω μαζι με την προσπαθεια να βελτιωσω ενα περιπλανομενο τραπεζακι ετσι ωστε να το χαρισω και να μπορει να σταθει αξιοπρεπως στο σπιτι της φιλης μου Πεπης!!!
Αφου αφαιρεθηκε με διαβρωτικο το παλιο και γυαλιστερο βερνικι,το τοποθετησα αναποδα και καλυψα με χαρτοταινια το κατω μερος του καπακιου για να μην λερωθει με χρωμα..
Εξ αρχης η φιλη μου με παρακαλεσε να βαψω τα ποδια και να αφησω το καπακι στο χρωμα του ξυλου..Περασα λοιπον τα ποδια με μια αποχρωση σε εκρου -μπεζ.
 Το αφησα σχεδον να στεγνωσει και με ενα λεπτο πινελο τραβηξα γραμμες-πινελιες με το βερνικι που περασα και το καπακι ετσι ωστε να φαινεται μια πιο παλια οψη στο ξυλο.
Υστερα περασα και το καπακι με το βερνικι .
Με γυαλοχαρτο ετριψα τις γωνιες στα ποδια και οπου θα μπορουσε να εχει φυγει χρωμα με το περασμα του χρονου,μια τεχνικη φθορα δηλαδη.
Το αποτελεσμα θα το δειτε εσεις και θα το ευχαριστηθει η φιλη μου στο σπιτι της του οποιου θα σας αναρτησω φωτο σε λιγες μερες γιατι ειναι πραγματικα υπεροχο!!!
Φιλια και τα λεμε συντομα !!!!

16 σχόλια:

  1. Εγινε φανταστικο!!!!!!
    εισαι πολυ ξεχωριστη τελικα Μαργαριτα .
    Οσα εχεις παρουσιασει ξεχωριζουν!!
    Γουστο ,ευρηματικοτητα, αισθητικη ,τεχνικη και εμπνευση!!!!Τα συνδιαζεις ολα.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλησπέρα, τι όμορφα που τα αναπαλαιώνεις!! Τρελαίνομαι για τέτοια! Μπράβο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τελικά να το κάνεις δεύτερο επάγγελμα...είσαι καταπληκτική!! Έχω στο νησί ένα σωρό από τέτοια έπιπλα και σκέφτομαι πως θα τα κάνω που δεν έχω ιδέα! Όταν έρθει εκείνη η ώρα, ελπίζω να μου δώσεις καμία συμβουλή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Παρα πολύ ωραίο αποτέλεσμα!!! Πραγματικά επαγγελματική δουλειά! Θέλω να δοκιμάσω κάτι αντίστοιχο, βέβαια είμαι εντελώς αρχάρια και δεν ξέρω από που να ξεκινήσω!
    Μπορείς να μου πεις για το συγκεκριμένο τι χρώματα και βερνίκια χρησιμοποίησες? (εννοώ τύπο, μάρκα κλπ). Αν δεν θέλεις να τα αναφέρεις δημόσια, θα μπορούσες να μο υαπαντήσεις στο mail sofiaklv@yahoo.co.uk.
    Ευχαριστώ εκ των προτέρων
    Σοφία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. σοφια μου καλησπερα
      εγω προσωπικα χρησιμοποιω στα χρωματα πλαστικο...ναι αυτο που βαφουμε τους τοιχους...εχει ωραιο ματ αποτελεσμα και ειναι πιο οικονομικο...το αγαπημενο μου χρωμα ειναι το country white benjamin moore και απο βερνικια δουλευω πιο πολυ το χρωμα καρυδια.
      εχω ενα κουτι κερι πατινας σε χρωμα καρυδιας που δεν θα τελειωσει ουτε σε δυο ζωες και το εχω παρει απο το lee roy merlin,με αυτο περναω τις γωνιες και τα σημεια οταν θελω να φαινεται κατι παλιο.
      αυτα για την ωρα ,ευχομαι καλη επιτυχια σε οτι φτιαξεις!!!

      Διαγραφή
  6. Σ' ευχαριστώ για την άμεση απάντηση!
    Μια ερώτηση ακόμα, αν δε σε κουράζω. Αφού καθαρίσεις το έπιπλο από το παλιό βερνίκι (με διαλυτικό ή γυαλόχαρτο φαντάζομαι κάνει το ίδιο) περνάς κάποιο άλλο υλικό σαν αστάρι ή κατευθείαν το χρώμα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπερα,συγνωμη για την αργοπορημενη απαντηση αλλα τωρα μπηκα στα σχολια και ειδα την ερωτηση σου...αν ειναι κατι που εχει καθημερινη χρηση το περναω με ασταρι ,αν ειναι κατι διακοσμητικο οχι...

      Διαγραφή
  7. Σ' ευχαριστώ και πάλι! :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μαργαρίτα καλησπέρα!
    Ψάχνοντας έπεσα πάνω στη σελίδα σου. Συγχαρητήρια!! Έχεις κάνει καταπληκτικά πράγματα. Επειδή σκοπεύω να βάψω κι εγώ
    το τραπέζι της κουζίνας μου όπως έκανες κι εσύ, θα ήθελα να σε ρωτήσω αν πάνω από τα ακρυλικά χρώματα που χρησιμοποιείς περνάς κάποιο λούστρο (για να γυαλίσουν. Έχεις δοκιμάσει να βάψεις με λαδομπογιά (ριπολίνη) νερού; Θα έχουμε το ίδιο αποτέλεσμα; τι από τα δύο είναι καλύτερο; Σε ευχαριστώ εκ των προτέρων. Μιχάλης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Mιχαλη καλησπερα...οπως καταλαβαινεις λογω καλοκαιριου παραμελησα το blog μου...αν προκειται να βαψεις ενα τραπεζι που θα εχει καθημερινη χρηση θα σου προτεινα να το βαψεις με μπογια για ξυλο και οχι πλαστικο τοιχου...υπαρχουν σατινε αποχρωσεις με ωραιο αποτελεσμα ...για να αντεξει ακομα πιο πολυ θα μπορουσες να το περασεις με ενα διαφανο βερνικι,ματ ομως οχι γυαλιστερο γιατι δεν θα ειναι ωραιο....ευχομαι αν και καθυστερημενα να σε βοηθησα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Χαίρομαι που σε ανακάλυψα!!!Μου αρέσει η δουλειά σου!!!Καλή συνέχεια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Μαργαρίτα καλησπέρα. Καταπληκτική δουλειά. Το κάνεις επαγγελματικά; Θα ήθελα έναν άνθρωπο να μου αναπαλαιώσει 2-3 έπιπλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. καταπλήκτικό ψάχνωντας λύση γιατί με έχουν μπερδέψει ο καθένας λέει το δικό του.... θέλω να σε ρωτήσω ποιό βερνίκι είναι αυτό μάρκα + απόχρωση ?
    θα με σ΄ωσεις πραγματικά, θέλω το ίδιο αποτέλεσμα στο καπάκι του τραπεζιού....
    επίσης μου έχουν πεί αφού το βάψω να περάσω διάφανο θαλάσσης αλλά νερού ή νεφτιού ?
    επίσης, όταν λες πατίνα τι ακριβώς κάνεις περνάς τις άκρες για παλαίωση?
    σε παρακαλώ απαντησέ μου γιατί έχω απελπιστεί και το τραπέζι το έχω αφήσει μισό ...

    ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή